Продукти:
• 1 ч.ч. ечемик
• 700 г телешко месо
• 500 г спанак
• 2-3 ч.ч. телешки бульон
• 1 глава стар лук
• 2 скилидки чесън
• 5 с.л. соев сос
• 2 стръка зелен лук
• 1 ч.л. настърган джинджифил
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото и стария лук на малки кубчета, прибавяме ситно нарязания чесън и заливаме с бульона. Доливаме 6-7 ч.ч. вода, прибавяме соевия сос и джинджифила и посоляваме на вкус.
Слагаме на огъня и щом супата кипне, сипваме ечемика. Намаляме окъня и варим 2 часа, докато месото омекне. Накрая прибавяме нарязания спанак и варим още 3-4 мин.
Отстраняваме готовата супа от огъня и поръсваме с наситнения зелен лук.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...