Продукти: (за 4 порции)
• 150 г свинска кайма
• 30 г ориз
• половин яйце
• 80 г кисело зеле
• 250 г различни зеленчуци
• 1-2 домата
• 1 л вода или месен бульон
• зелев сок
• заквасена сметана
• лимонов сок
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците и киселото зеле на ситно. Заливаме ги с вряща вода или бульон и варим до омекване. Към края прибавяме нарязаните на кубчета домати. Посоляваме и подкиселяваме супата със зелев или лимонов сок.
Сваряваме ориза до полуомекване, прецеждаме, прибавяме каймата и яйцето, посоляваме, разбъркваме, правим топчета с големината на орех и ги варим 15 мин на много тих огън в прецедения от зеленчуците бульон.
Връщаме зеленчуците в супата, добавяме сметаната, поръсваме със ситно нарязан магданоз и поднасяме.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...