Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 глава лук
• 4-5 картофа
• 4-5 домата
• 3 с.л. олио
• магданоз, джоджен
• чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го смесваме със ситно нарязани магданоз, чубрица и джоджен. Посоляваме и пълним пилето с тази смес.
Слагаме го в кръгъл гювеч, а наоколо нареждаме нарязаните на дълги резени картофи. Върху картофите слагаме нарязаните домати. Наливаме олиото и топла вода до средата на пилето.
Печем в умерена фурна. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...