Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 кг пуешко месо
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 5-6 глави лук
• 5-6 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 15-20 зърна черен пипер
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. вино
• 4-5 домата
• 1 лимон
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции, заливаме с гореща вода, оставяме да заври и посоляваме. Прибавяме морковите и целината, нарязани на филийки. След 15-20 мин се прибавяме лука - също нарязан на филийки, чесъна, дафиновия лист, черния пипер и олиото.
Варим на тих огън до полусваряване на месото, след което прехвърляме в тавичка и печем в умерено силна фурна, като прибавяме брашното, размито във виното, доматите, нарязани на филийки, няколко кръгчета лимон и малко сол. Поръсваме готовата плакия с наситнен магданоз.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...