Продукти:
• 1 пуйка с дреболиите
• 100 г сланина
• 4 яйца
• 1 ч.ч. бадеми
• 100 г шунка
• 500 г кайма
• 100 г краве масло
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пуйката отвътре и отвън.
Попарваме дреболиите с вряла вода, нарязваме ги и ги смесваме с разбитите яйца, ситно нарязаните бадеми, нарязаната на кубчета шунка. Прибавяме каймата, подправяме с индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.
Пълним пуйката с тази смес, наливаме във вътрешността разтопеното масло и зашиваме отвора. Шпековаме отвън с нарязаната сланина.
Слагаме птицата в тава, наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем отначало в умерена, а след това в слаба фурна, като периодично обръщаме пуйката и я обливаме със сос от тавата.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...