Кулинарни рецепти » Народна чорба

 Народна чорба

Продукти: (за 5 порции)

• 250 г телешко или говеждо месо
• 300 г джолан
• 1,5 л вода
• 2-3 глави лук
• 3-4 малки моркова
• 1 парче целина заедно с листата
• 1 парче пащърнак
• 1-2 корена от магданоз
• 1 стрък праз
• 1 домат
• 5-6 скилидки чесън
• 2 филии хляб
• 2 с.л. извара
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Избираме шарено месо, заливаме го със студена вода, добавяме джоланчето, посоляваме и варим на слаб огън. Обираме внимателно пяната.

Малко преди да омекне месото, прибавяме целите глави лук, целите морковчета /ако са големи, разрязваме ги на 2-3 парчета/, корените от пащърнак и магданоз, праза, нарязан на едри парчета, целината - корен и стебла, скилидките чесън, клончетата магданоз и накрая - добре узрелия домат. Не доливаме вода.

Свареното месо и зеленчуците трябва да омекнат, но да не се разкашкат. Поднасяме чорбата гореща с кубчета от препечен хляб и малко извара.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало