Кулинарни рецепти » Супа от овнешко месо

 Супа от овнешко месо

Продукти: (за 4 порции)

• 400-500 г нетлъсто овнешко месо
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 2-3 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. къри
• сок от половин лимон
• 3-4 с.л. сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в мазнината до златисто. Прибавяме кърито и леко го запържваме. Слагаме нарязаното на малки парченца месо и когато се зачерви от всички страни, прибавяме ситно нарязаните зеленчуци, дафиновия лист и сол на вкус.

Наливаме 3 л вода и варим на тих огън, докато водата изври наполовина.

Изваждаме омекналото месо, а бульона претриваме през цедка. Ако течността е много гъста, разреждаме с малко вода. Връщаме месото в претрития бульон и подправяме супата с лимонов сок и сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало