Кулинарни рецепти » Супа от овнешко месо

 Супа от овнешко месо

Продукти: (за 4 порции)

• 400-500 г нетлъсто овнешко месо
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 2-3 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. къри
• сок от половин лимон
• 3-4 с.л. сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в мазнината до златисто. Прибавяме кърито и леко го запържваме. Слагаме нарязаното на малки парченца месо и когато се зачерви от всички страни, прибавяме ситно нарязаните зеленчуци, дафиновия лист и сол на вкус.

Наливаме 3 л вода и варим на тих огън, докато водата изври наполовина.

Изваждаме омекналото месо, а бульона претриваме през цедка. Ако течността е много гъста, разреждаме с малко вода. Връщаме месото в претрития бульон и подправяме супата с лимонов сок и сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало