Кулинарни рецепти » Български борш

 Български борш

Продукти: (за 4-6 порции)

• 250 г телешко месо
• 3-4 моркова
• 1 парче целина
• 1 стрък праз
• 150 г зеле
• 50 г зелен фасул
• 2-3 домата
• 1 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1-2 яйца
• 1 дафинов лист
• магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки хапки и го варим в леко подсолена вода.

Нарязваме праза, морковите и целината на ивички и ги задушаваме в част от мазнината. Нарязваме зелето на ивички, потапяме го за секунди във вряла вода, след това го прибавяме към останалия зарзават и го задушаваме до омекване.

Когато месото поомекне слагаме картофите и зеления фасул, нарязани на парченца. Прибавяме и задушения зарзават. Варим 30 мин на умерен огън.

Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме нарязаните домати, дафиновия лист и няколко зърна черен пипер.

Накрая слагаме останалото масло и застройваме готовата супа с яйцата, които сме разбили в киселото мляко заедно с леко препеченото брашно. Поднасяме супата, поръсена със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало