Продукти: (за 4 порции)
· 250 г юфка
· 1 с.л. олио
· 2 стръка праз /бялата част/
· 2 скилидки чесън
· 2 с.л. сусамено олио
· 1 с.л. сусам
· 100 мл зеленчуков бульон
· 150 г сирене “Моцарела”
· 175 г краве сирене
· 100 г козе сирене
· прясно смлян бял пипер
· лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Възвираме 1,5 л вода заедно с олиото. Сваряваме юфката и я отцеждаме.
Нарязваме на ситно праза и чесъна. Загряваме сусаменото олио и пържим в него 2-3 мин праза, чесъна и сусаменото семе. Наливаме бульона, подправяме със сол, пипер и лимонов сок и сипваме в юфката. Разбъркваме добре и прехвърляме в тавичка.
Настъргваме козето сирене на едро ренде, а другите сирена нарязваме на тънки парченца. Разстиламе ги върху юфката и печем на 180°С около 15 мин. Сиренето трябва да се разтопи добре.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...