Продукти: (за 6 порции)
· 500 г картофи
· 1 глава лук
· 250 г юфка
· 3-4 с.л. олио
· 1 бучка /колкото орех/ краве масло
· 1 ч.л. червен пипер
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме картофите и също ги запържваме. Наливаме малко вода, поръсваме червения пипер и задушаваме на умерен огън.
Когато картофите омекнат и почти се размият, прибавяме юфката, която сме сварили в подсолена вода и сме попарили със сгорещеното масло. Задушаваме още 2-3 мин като непрекъснато бъркаме. Преди да поднесем поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...