Кулинарни рецепти » Юфка с боб

 Юфка с боб

Продукти: (за 4 порции)

· 500 г юфка на ленти
· 400 г кафяв боб
· 2 глави лук
· 4-5 домата
· 3 моркова
· 2-3 с.л. зехтин
· 1 кубче бульон
· 1 с.л. ситно нарязани листа от целина
· сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. Сгорещяваме зехтина и запържваме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови и целината.

Сваряваме боба в подсолена вода вода, към която сме прибавили кубчето бульон. Щом бобът поомекне, прибавяме обелените и настъргани домати и запържените зеленчуци. Когато бобът се свари, добавяме юфката и продължаваме да варим на умерен огън.

Когато юфката е почти готова, отстраняваме съда от огъня и оставяме да престои още 15 мин. При сервиране капваме във всяка чиния по няколко капки зехтин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало