Продукти:
• 1 пакет юфка
• 250 г шунка
• 5-6 яйца
• 1 пакетче краве масло
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката в подсолена вода, отцеждаме и заливаме с горещо разтопено масло. Разбъркваме и прехвърляме в тавичка.
Прибавяме нарязаната на кубчета шунка и леко запичаме, без да зачервяваме. После заливаме с яйцата, разбити с малко сол, поръсваме с наситнен магданоз и печем до златисто.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...