Кулинарни рецепти » Картофена юфка

 Картофена юфка

Продукти: (за 4 порции)

· 600 г картофи
· 2 жълтъка
· 100 г грис
· 100 г краве масло
· 1 ч.ч. доматен сок
· 100 г настърган кашкавал
· 1 с.л. босилек
· 1 с.л. риган
· индийско орехче
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, отцеждаме и веднага ги пресоваме. Добавяме жълтъците, гриса, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.

Омесваме тесто, което оформяме на пръчки с дебелина 1 пръст. Нарязваме го на парченца с дължина 5 мм и ги оформяме като ушички. Варим ги 5 мин в подсолена вода и отцеждаме.

В намаслена тавичка наливаме доматения сок, добавяме картофените фигурки, поръсваме с настъргания кашкавал и ситно нарязаните зелении, заливаме с разтопеното масло и печем 10 мин на 220°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало