Продукти: (за 4 порции)
· 500 г юфка
· 350 г леща
· 300 г домати
· 1 глава лук
· 150 г бекон
· 1 ч.ч. бяло вино
· 2-3 с.л. зехтин
· 1 дафинов лист
· 1 с.л. ситно нарязани листа от целина
· сол
Накисваме лещата за една нощ в студена вода. Сваряваме юфката в леко подсолена вода и я отцеждаме.
Нарязваме бекона на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Прибавяме ситно нарязания лук и също го запържваме. Слагаме дафиновия лист и обелените и настъргани домати. Варим на умерен огън.
Щом водата се поизпари, наливаме виното. Засилваме огъня, за да се изпари и виното и доваряваме на умерен огън.
Сваряваме лещата в подсолена вода, като към края на варенето прибавяме ситно нарязаната целина. Щом лещата омекне напълно, прибавяме сварената юфка и доматения сок.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...