Продукти: (за 4 порции)
· 400 г юфка
· 500 г филе от скумрия
· 1 к.ч. зехтин
· 2 глави лук
· 4 с.л. доматено пюре
· 2 с.л. ситно нарязан магданоз
· листа от целина
· сол
Начин на приготвяне:
В голям съд кипваме 4 л вода заедно с 1 глава лук, целината и малко сол. Пущаме рибата във врящата вода за 6-7 мин и я изваждаме и я нарязваме на кубчета.
Нарязваме другата глава лук на ситно и я запържваме в зехтина. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и няколко лъжици от рибения бульон. Варим 15-20 мин, докато сосът се сгъсти. Накрая прибавяме сварената и нарязана риба.
Сваряваме юфката в рибения бульон, отцеждаме и я заливаме с рибената смес. При поднасяне поръсваме с магданоза.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...