Продукти: (за 5 порции)
• 250 г леща
• 1-2 глави лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 клонче чубрица
• 1 ч.ч. сок от кисело зеле
Начин на приготвяне:
Избираме по-дребна леща и я накисваме за една нощ в студена вода.
Варим лещата в нова вода, като прибавяме нарязания на тънки филийки лук, обелените скилидки чесън и клончето чубрица, което изхвърляме, след като се свари лещата. Скилидките чесън трябва да омекнат без да се разварят. Не доливаме вода.
Когато лещата е напълно увряла, наливаме зелевия сок.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...