Продукти: (за 4-5 порции)
• 4 картофа
• 2 моркова
• 1 глава червен лук
• 1 малка червена чушка
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 1 к.ч. сметана
• 1 л зеленчуков бульон
• 3 с.л. царевица от консерва
• 3 с.л. грах от консерва
• 1 с.л. брашно
• 1/2 ч.л. сос “Уорчестър”
• 1/2 ч.л. “Вегета”
• 1 връзка магданоз
• 1 щипка лют червен пипер
• 1 щипка пресен босилек
• 60 г краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в по-голямата част от маслото и малко вода. Последователно добавяме нарязаните чушка и моркови, а след 5 мин – нарязаните на кубчета картофи. Постепенно наливаме затопления бульон.
В останалото масло запържваме брашното, размито с малко вода, и при непрекъснато бъркане го сипваме в супата. Прибавяме сметаната, царевицата и граха.
Наливаме соса в супата и овкусяваме. Отстраняваме от огъня и поръсваме с магданоз и босилек.
При сервирането във всяка купа слагаме по малко от кашкавала.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...