Кулинарни рецепти » Зеленчукова супа по хърватски

 Зеленчукова супа по хърватски

Продукти: (за 4-5 порции)

• 4 картофа
• 2 моркова
• 1 глава червен лук
• 1 малка червена чушка
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 1 к.ч. сметана
• 1 л зеленчуков бульон
• 3 с.л. царевица от консерва
• 3 с.л. грах от консерва
• 1 с.л. брашно
• 1/2 ч.л. сос “Уорчестър”
• 1/2 ч.л. “Вегета”
• 1 връзка магданоз
• 1 щипка лют червен пипер
• 1 щипка пресен босилек
• 60 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в по-голямата част от маслото и малко вода. Последователно добавяме нарязаните чушка и моркови, а след 5 мин – нарязаните на кубчета картофи. Постепенно наливаме затопления бульон.

В останалото масло запържваме брашното, размито с малко вода, и при непрекъснато бъркане го сипваме в супата. Прибавяме сметаната, царевицата и граха.

Наливаме соса в супата и овкусяваме. Отстраняваме от огъня и поръсваме с магданоз и босилек.

При сервирането във всяка купа слагаме по малко от кашкавала.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало