Продукти: (за 4-5 порции)
• 300 г соя
• 3 с.л. олио
• 2 глави лук
• 2 с.л. брашно
• 1 с.л. оцет
• черен и червен пипер
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме соевите зърна и ги оставяме една нощ в подсолена вода. На другия ден изхвърляме водата и заливаме соята с 2 л гореща вода. Оставяме да ври на слаб огън около 2 ч.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Поръсваме брашното и червения пипер и разреждаме запръжката с бульон от соята. Сипваме запръжката в супата и подправяме с оцет и сол.
Преди да отстраним от огъня, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...