Продукти: (за 4-5 порции)
• 300 г соя
• 3 с.л. олио
• 2 глави лук
• 2 с.л. брашно
• 1 с.л. оцет
• черен и червен пипер
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме соевите зърна и ги оставяме една нощ в подсолена вода. На другия ден изхвърляме водата и заливаме соята с 2 л гореща вода. Оставяме да ври на слаб огън около 2 ч.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Поръсваме брашното и червения пипер и разреждаме запръжката с бульон от соята. Сипваме запръжката в супата и подправяме с оцет и сол.
Преди да отстраним от огъня, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...