Продукти:
• 1 краставица
• 1 глава лук
• 4 скилидки чесън
• 1 с. л. брашно
• 1 к. ч. кисело мляко
• 2 с. л. масло
• 1 кубче зеленчуков бульон
• черен пипер, копър, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме краставицата и я нарязваме на кубчета. Настъргваме главата лук, а скилидките чесън стриваме с 1 щипка сол. Прибавяме ги към краставицата, наливаме 4-5 ч.ч. вода, слагаме бульона и сваряваме супата.
Размиваме брашното с киселото мляко, добавяме го към супата и я оставяме да ври 5-6 минути, докато се сгъсти. Накрая опитваме на сол, заливаме с разтопеното масло и поръсваме с черен пипер и наситнен копър.
Поднасяме супата охладена заедно с филийки ръжен хляб, леко запържени в масло.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...