Продукти:
• 1 краставица
• 1 глава лук
• 4 скилидки чесън
• 1 с. л. брашно
• 1 к. ч. кисело мляко
• 2 с. л. масло
• 1 кубче зеленчуков бульон
• черен пипер, копър, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме краставицата и я нарязваме на кубчета. Настъргваме главата лук, а скилидките чесън стриваме с 1 щипка сол. Прибавяме ги към краставицата, наливаме 4-5 ч.ч. вода, слагаме бульона и сваряваме супата.
Размиваме брашното с киселото мляко, добавяме го към супата и я оставяме да ври 5-6 минути, докато се сгъсти. Накрая опитваме на сол, заливаме с разтопеното масло и поръсваме с черен пипер и наситнен копър.
Поднасяме супата охладена заедно с филийки ръжен хляб, леко запържени в масло.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...