Продукти: (за 4 порции)
100-150 г киселец
7-8 ч.ч. месен бульон
1 с.л. мас
1 с.л. масло
сърцевината на 1 малка маруля
2 жълтъка
1 с.л. ситно нарязан девисил
1 ч.л. захар
2-3 щипки сол
6-7 с.л. изпържени хапки от бял хляб
Начин на приготвяне:
Нарязваме киселеца и сърцевината от марулята на тънки ивички и заедно с наситнения девисил ги запържваме в сгорещената мас. Наливаме бульона, подправяме със захарта и солта, захлупваме и варим 30 мин на умерен огън.
Разбиваме жълтъците с малко студен бульон, постепенно сипваме 1 к.ч. горещ бульон, разбъркваме добре и връщаме застройката в тенджерата. Прибавяме маслото и подгряваме, без да възваряваме.
Поднасяме супата с изпържените хлебни кубчета.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...