Продукти: (за 8 порции)
• 2-3 глави червено цвекло
• 1 ч.ч. булгур
• 3-4 с.л. олио
• 1 корен магданоз
• 1 глава целина
• 1 глава лук
• 1 стрък праз
• 5-6 сушени гъби
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• мащерка, черен пипер
• лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме цвеклото на тънки ивички. Нарязваме на ситно лука, праза, магданозения корен и целината. Накисваме гъбите във вряла вода и ги нарязваме на ивички.
В отворена тенджера под налягане сгорещяваме олиото и леко задушаваме ситно нарязания лук. Наливаме 2 л вода, прибавяме нарязаните зеленчуци, гъби и цвекло. Слагаме булгура и дафиновия лист, посоляваме и поръсваме с мащерка и черен пипер.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 15 мин.
Преди да поднесем, поръсваме с наситнени магданоз и копър и подправяме с лимонов сок.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...