Продукти:
• 1 кг червено цвекло
• 200 г картофи
• 200 г прясна краставица
• 1 голяма глава лук
• 5 яйца
• 1/2 ч. л. горчица
• 1-2 ч. л. подквасен каймак
• кимион, копър, сол
Начин на приготвяне:
Обеленото цвекло нарязваме на кубчета и сваряваме в подсолена вода, изваждаме и го оставяме да изстине. Небелените картофи сваряваме с малко кимион, обелваме, нарязваме на кубчета и смесваме с обелената и накълцана краставица, ситно нарязания лук, сварените и нарязани яйца и горчицата.
Кипваме парчетата сварено цвекло и каймака в 6-7 ч.ч. подсолена вода, размесваме с картофената смес, поръсваме със ситно нарязания копър и до сервиране държим в хладилника.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...