Продукти:
· 450 г спагети
· 100 г прошуто
· 2 скилидки чесън
· 5 с.л. зехтин
· 450 г замразен дребен грах
· 2 ч.ч. пилешки или телешки бульон
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на едро листата от 15 стръка магданоз. Наситняваме чесъна, а прошутото нарязваме на малки парченца.
Загряваме зехтина на слаб огън, добавяме прошутото чесъна и магданоза и задушаваме 5 мин като разбъркваме периодично. Добавяме граха и задушаваме още 10 мин. Наливаме на части бульона и готвим, докато грахът хубаво омекне. Подправяме със сол и черен пипер.
Възвираме 4 л подсолена вода и сваряваме спагетите. Отцеждаме ги и ги изсипваме в тигана с прошутото. Бъркаме постоянно, докато поемат част от соса. Прехвърляме в затоплена чиния и наръсваме със ситен магданоз.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...