Продукти:
· 450 г спагети
· 100 г прошуто
· 2 скилидки чесън
· 5 с.л. зехтин
· 450 г замразен дребен грах
· 2 ч.ч. пилешки или телешки бульон
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на едро листата от 15 стръка магданоз. Наситняваме чесъна, а прошутото нарязваме на малки парченца.
Загряваме зехтина на слаб огън, добавяме прошутото чесъна и магданоза и задушаваме 5 мин като разбъркваме периодично. Добавяме граха и задушаваме още 10 мин. Наливаме на части бульона и готвим, докато грахът хубаво омекне. Подправяме със сол и черен пипер.
Възвираме 4 л подсолена вода и сваряваме спагетите. Отцеждаме ги и ги изсипваме в тигана с прошутото. Бъркаме постоянно, докато поемат част от соса. Прехвърляме в затоплена чиния и наръсваме със ситен магданоз.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...