Продукти: (за 4 порции)
· 400 г спагети
· 300 г кайма
· 1 глава лук
· 1 морков
· 1 стрък целина
· 80 г краве масло
· 1 1/2 к.ч. месен бульон
· 2 с.л. доматено пюре
· 250 г белени домати от консерва
· 1 1/2 к.ч. червено вино
· 100 г кашкавал
· 1 ч.л. нарязан босилек
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука, моркова, целината и магданоза на дребно и ги задушаваме в сгорещеното масло. Добавяме каймата, а след малко – бульона.
Сипваме доматеното пюре и нарязаните домати. Подправяме с босилека, черен пипер и сол на вкус. Задушаваме 30 мин на умерен огън. Сипваме виното и задушаваме още 5-6 мин.
Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги разпределяме в чиниите за сервиране. Върху спагетите сипваме от приготвената смес и поръсваме с настърган кашкавал.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...