Кулинарни рецепти » Спагети с патладжан и босилек

 Спагети с патладжан и босилек

Продукти: (за 4-5 порции)

· 1 патладжан
· 1 скилидка чесън
· 10 добре узрели домата
· 100 г сирене, зехтин
· 350 г спагети
· 10 листенца босилек
· сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжана на тънки филийки, посоляваме и оставяме се отцеди. После изплакваме и подсушаваме. Попарваме доматите, обелваме ги, изчистваме им семките и ги наситняваме.

Загряваме 2-3 с.л. зехтин и пържим в него до поруменяване нарязания на тънки филийки чесън. Прибавяме доматите, посоляваме и оставяме сместа да ври на умерен котлон, докато изври 1/3 от течността. Поръсваме с малко пипер и сваляме от котлона.

Сгорещяваме още 2-3 с.л. зехтин и изпържваме в него подсушените филийки патладжан. Изваждаме ги върху хартиена салфетка да се отцедят и ги нарязваме на едро.

Варим спагетите в 3 л подсолена вода около 6-7 мин. Отцеждаме.

Бързо в по-голям съд на силен котлон объркваме патладжаните, половината от доматения сок, половината от настърганото сирене и няколко наситнени листенца босилек. Изсипваме сместа в голяма купа. Върху нея слагаме спагетите, наръсваме ги с останалото сирене, заливаме с останалия сос и ги украсяваме с босилек. Сервираме ги веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало