Продукти: (за 4-5 порции)
· 500 г спагети
· 1 кг домати
· 5-6 с.л. зехтин
· 2 люти чушлета
· 8-10 маслини
· 2-3 листа босилек
· сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме зехтина в дълбок тиган и запържваме нарязания чесън и лютите чушлета. По желание изваждаме чушлетата. Бавно прибавяме обелените и настъргани домати, като постоянно бъркаме.
Щом доматите поемат мазнината, сипваме нарязаните маслини и варим 30 мин на умерен котлон. Накрая подправяме с босилек и сол на вкус. Прибавяме сварените и отцедени спагети и разбъркваме.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...