Продукти: (за 4 порции)
· 100 г бекон
· 100 г замразен грах
· 100 г настърган пармезан
· 2 скилидки чесън
· 1 с.л. масло
· 50 мл бяло вино или бульон
· 400 г спагети
· 2 яйца
· 200 мл заквасена сметана
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме бекона на ивички, а чесъна на тънки филийки и ги пържим до поруменяване в сгорещеното масло. Наливаме виното и сметаната и кипваме. Включваме фурната на най-слаба степен, прехвърляме изпържената смес в огнеупорна купа и я държим на топло във фурната.
Варим спагетите и граха в голямо количество подсолена вода 8 мин. Отцеждаме, обливаме ги със студена вода и ги слагаме в купата при бекона.
Половината от настъргания пармезан разбъркваме с разбитите яйца, подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче. Прибавяме и тази смес в купата, внимателно объркваме и веднага сервираме като поръсваме с останалия пармезан.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...