Продукти: (за 4 порции)
· 400 г спагети
· 200 г гъби
· 150 г грах
· 30 г краве масло
· 1 с.л. зехтин
· 1 глава лук
· 100 г бекон
· 4 с.л. настърган пармезан
· вода, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме в маслото и зехтина ситно нарязания лук, нарязания на тънки парченца бекон и граха. Наливаме 1 к.ч. топла вода и задушаваме 10 мин под похлупак. Прибавяме ситно нарязаните гъби, 1 ч.л. лимонов сок и сол на вкус. Задушаваме още 5 мин.
Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги разпределяме в чиниите за сервиране. Заливаме с гъбената смес и поръсваме с настърган кашкавал.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...