Кулинарни рецепти » Спагети сицилиана

 Спагети сицилиана

Продукти: (за 5 порции)

· 500 г спагети
· 800 г домати
· 2-3 скилидки чесън
· 1 к.ч. зехтин
· 100 г настърган кашкавал
· босилек, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите и ги нарязваме на дребно. Прибавяме чесъна, счукан с малко сол, и няколко листа наситнен босилек. Варим 30 мин на умерен огън, като често бъркаме, за да се изпари водата. Накрая поръсваме с черен пипер и още малко босилек.

Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги разпределяме в чиниите за сервиране. Поливаме ги с приготвения сос и поръсваме с настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало