Продукти: (за 4 порции)
· 500 г спагети
· 200 г тарама хайвер
· 2-3 скилидки чесън
· 3-4с.л. зехтин
· 1 к.ч. заквасена сметана
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме.
В сгорещения зехтин запържваме ситно нарязаните чесън и магданоз. Прибавяме хайвера, разбъркваме и поръсваме червения пипер. Ако сосът е гъст, разреждаме с рибен бульон. Бъркаме 8-10 мин. Накрая изсипваме върху сварените спагети.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...