Продукти: (за 4 порции)
400 г спагети
3 броя авокадо
1 връзка зелен лук
сокът от 2 лимона
1 ч.ч. зеленчуков бульон
4 с.л. портокалов сок
магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме.
Обелваме авокадото и го нарязваме на малки кубчета. Отделяме 1/3 от тях и ги заливаме с 1 с.л. лимонов сок. Другите 2/3 от авокадото разбиваме на пюре с останалия лимонов сок.
Нарязваме лука на тънки кръгчета. Сипваме малко при кубчетата авокадо, а останалия прибавяме към пюрето заедно със ситно нарязания магданоз, портокаловия сок и бульона.
Разбиваме пюрето още веднъж, подправяме със сол и черен пипер на вкус и заливаме спагетите с този сос. Гарнираме с кубчетата авокадо.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...