Продукти: (за 4 порции)
· 500 г спагети
· 1 червена чушка
· 1 зелена чушка
· 1 резен целина
· 3 домата
· 1 връзка зелен лук
· 2-3 стръка босилек
· 4 с.л. зехтин
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме чушките надлъжно и отстраняваме семената. Половината чушки режем на кубчета, а другата половина – на тънки ивички. Нарязваме лука на ситно. Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. Целината също нарязваме на кубчета.
Смесваме зехтина с нарязания босилек, подправяме с черен пипер и сол и с тази смес заливаме зеленчуците. Оставяме ги да престоят 2 часа.
Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги разпределяме в чиниите за сервиране. Върху тях изсипваме зеленчуковата смес.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...