Кулинарни рецепти » Спагети с вино

 Спагети с вино

Продукти: (за 4-5 порции)

· 500 г спагети
· 300 г кайма
· 1 морков
· 1 главичка лук
· 2-3 с.л. зехтин
· 2-3 домата
· 2 ч.ч. бульон
· 1 ч.ч. бяло вино
· 150 г стерилизирани гъби
· 150 г настърган пармезан
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме зехтина и задушаваме в него наситнените лук и морков. Прибавяме каймата и с бъркане хубаво я раздробяваме. Наливаме топлия бульон и виното, подправяме със сол и черен пипер и варим, докато течността изври наполовина.

Сипваме настърганите домати, малко по-късно - отцедените гъби. Готвим, докато сосът хубаво се сгъсти. Оставяме го на топло място.

Възвираме 4 л подсолена вода и варим спагетите 8-10 мин. Отцеждаме ги и ги разбъркваме със соса. При сервиране наръсваме с пармезан.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало