Продукти: (за 4-5 порции)
· 500 г спагети
· 300 г кайма
· 1 морков
· 1 главичка лук
· 2-3 с.л. зехтин
· 2-3 домата
· 2 ч.ч. бульон
· 1 ч.ч. бяло вино
· 150 г стерилизирани гъби
· 150 г настърган пармезан
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме зехтина и задушаваме в него наситнените лук и морков. Прибавяме каймата и с бъркане хубаво я раздробяваме. Наливаме топлия бульон и виното, подправяме със сол и черен пипер и варим, докато течността изври наполовина.
Сипваме настърганите домати, малко по-късно - отцедените гъби. Готвим, докато сосът хубаво се сгъсти. Оставяме го на топло място.
Възвираме 4 л подсолена вода и варим спагетите 8-10 мин. Отцеждаме ги и ги разбъркваме със соса. При сервиране наръсваме с пармезан.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...