Продукти: (за 4 порции)
· 4 кръгли кифлички
· 60 г краве масло
· 4-5 пера от пресен лук
· 8 яйца
· 3 с.л. сметана
· 2 домата
· сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Бланшираме доматите 2 мин във вряща подсолена вода, обелваме ги, махаме семената им и ги наситняваме.
Отрязваме на кифличките плитки капачета и внимателно издълбаваме меката им част, но така че да остане достатъчно плътна и дълбока коруба. Стопяваме маслото и с четчица намазваме отворите и вътрешността на издълбаните кифли.
Подреждаме кифлите върху решетката на фурната, която сме застлали с пергаментова хартия и запичаме 2-3 мин на 200°С, докато поруменеят. Изваждаме кифличките от фурната и ги държим на топло място.
В остатъка от маслото задушаваме 2-3 мин наситнените пера лук. Прибавяме разбитите яйца и подправяме със сол и черен пипер. Бъркаме на котлона още 1-2 мин, докато белтъците побелеят, но внимаваме яйцата да останат сочни. Прибавяме сметаната и разбъркваме.
На дъното на всяка кифличка слагаме домати, които покриваме с яйчената смес. Захлупваме с капачетата и сервираме кифличките топли.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...