Продукти: (за 2 порции)
• 4 пресни яйца
• 60 г краве масло
• 100 г пушени гърди /или сланина/
• 1 главичка лук
• 4 домата
• 4 с.л. брашно
• 150 г сирене
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. олио
• черен пипер, индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Пускаме яйцата във вряща вода, варим ги 4 мин, охлаждаме и ги обелваме. Нарязваме доматите на кубчета, а пушените гърди – на 4 филийки.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме до омекване в олиото. Слагаме гърдите върху лука, а върху тях разстиламе настърганите домати. Задушаваме още 2-3 мин, след което оставяме под капак на края на печката.
От брашното, маслото и млякото приготвяме рядък бешамелов сос, кипваме и при непрекъснато бъркане прибавяме настърганото сирене. Подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче.
Разпределяме задушените с лука и доматите пушени гърди в две гювечета, нареждаме върху тях сварените яйца, заливаме с приготвения сос, захлупваме и печем 10-12 мин в гореща фурна.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...