Кулинарни рецепти » Яйца фрикасе

 Яйца фрикасе

Продукти:

• 8 яйца
• 1 малка глава карфиол
• 150 г лук
• 2 скилидки чесън
• 250 г пасирани домати (може от консерва)
• 150 мл зеленчуков бульон (може от кубче)
• 250 мл прясно мляко
• 4 с. л. изцедено кисело мляко
• 2 с. л. олио
• 20 г краве масло
• 1 щипка джинджифил
• 1 ч. л. счукан кориандър
• 1 щипка лют червен пипер
• 2 ч. л. къри
• 1/2 ч. л. счукан кимион
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим яйцата 8 минути, обливаме ги със студена вода, обелваме ги и нарязваме на половинки по дължина.

Нарязваме на ситно лука и чесъна и ги задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме настъргания кашкавал и останалите подправки. Задушаваме малко и слагаме доматите и зеленчуковия бульон. Варим на тих огън.

Добавяме прясното мляко, изцеденото кисело мляко и маслото. Възвираме на огъня. Накъсваме карфиола на розички и ги варим 6 мин в леко подсолена вода, след което отцеждаме.

Подреждаме яйцата и карфиола в чиниите за сервиране. Подправяме соса с черен пипер и сол и заливаме всяка порция.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало