Продукти: (за 4 порции)
· 6 яйца
· 200 г зелени чушки
· 10-12 зърна червен пипер
· 1 непълна к.ч. зехтин или олио
· червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушките на кръгчета и ги пържим в сгорещената мазнина до порозовяване. Изваждаме ги и в същата мазнина изпържваме яйцата.
След това без да бъркаме изсипваме върху яйцата изпържените чушки. Разпределяме в 4 чинии и сервираме ястието, поръсено със сол, черен и червен пипер.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...