Кулинарни рецепти » Яйца с праз

 Яйца с праз

Продукти: (за 4 порции)

• 2-3 стръка праз
• 2-3 домата
• 2-3 яйца
• 1 к.ч. олио
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме праза, нарязваме го на тънки кръгчета и го пържим в сгорещеното олио. Щом омекне напълно, сипваме олелените и настъргани домати, захлупваме и задушаваме десетина минути на умерен огън.

После прибавяме яйцата, които сме разбили с 1-2 с.л. вода и малко сол. Продължаваме да готвим, при непрекъснато бъркане, докато белтъкът побелее. Накрая поръсваме с малко червен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало