Продукти: (за 4 порции)
· 700-800 г картофи
· 8 яйца
· 1 ч.ч. прясно мляко
· 5-6 с.л. разтопено краве масло
· 4-5 с.л. натрошено сирене или настърган кашкавал
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пресоваме. Прибавяме млякото, 2 с.л. разтопено масло, ситно нарязан магданоз, черен пипер, сол и 2 с.л. натрошено сирене или настърган кашкавал. Разбъркваме сместа и я разстиламе в намаслена тавичка.
Правим 8 вдлъбнатини и във всяка счукваме по едно яйце. Поръсваме с останалото сирене /или кашкавал/, поливаме с останалото масло и запичаме в умерена фурна.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...