Кулинарни рецепти » Пияни яйца

 Пияни яйца

Продукти: (за 4 порции)

· 8 яйца
· 2 с.л. разтопено краве масло
· 1 глава лук
· 1-2 скилидки чесън
· 1 ч.ч. бяло вино
· 1 ч.л. брашно
· 1 дафинов лист
· магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме подправките във виното, кипваме го и внимателно сипваме яйцата в него. След като се забулят, ги изваждаме, а винената смес варим още 5-6 минути.

Размиваме брашното със съвсем малко вода и заедно с разтопеното масло го прибавяме към виното. Посоляваме и варим още 5-6 мин.

Подправяме готовите яйца със сол и черен пипер, разпределяме ги в чиниите за сервиране и заливаме с винения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало