Продукти: (за 4 порции)
· 8 яйца
· 2 с.л. разтопено краве масло
· 1 глава лук
· 1-2 скилидки чесън
· 1 ч.ч. бяло вино
· 1 ч.л. брашно
· 1 дафинов лист
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме подправките във виното, кипваме го и внимателно сипваме яйцата в него. След като се забулят, ги изваждаме, а винената смес варим още 5-6 минути.
Размиваме брашното със съвсем малко вода и заедно с разтопеното масло го прибавяме към виното. Посоляваме и варим още 5-6 мин.
Подправяме готовите яйца със сол и черен пипер, разпределяме ги в чиниите за сервиране и заливаме с винения сос.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...