Продукти:
• 2 сладки чушки
• 2 с.л. зехтин
• 1 глава лук
• 3 скилидки чесън
• 8 домата
• 6 яйца
• 2 зелени люти чушки
• 1 с.л. доматено пюре
• пресен босилек
• червен и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Загряваме зехтина в тиган и запържваме до златисто нарязаните на ситно лук и чесън.
Почистваме сладките и лютите чушки от семената и нарязваме на кубчета. Прибавяме ги в тигана, заедно с подправките и нарязаните на кубчета домати. Оставяме да врат под капак 15 минути.
Когато зеленчуците са готови, слагаме предварително разбитите яйца и доматеното пюре. Оставяме на котлона още 5 минути.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...