Продукти:
• 2 сладки чушки
• 2 с.л. зехтин
• 1 глава лук
• 3 скилидки чесън
• 8 домата
• 6 яйца
• 2 зелени люти чушки
• 1 с.л. доматено пюре
• пресен босилек
• червен и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Загряваме зехтина в тиган и запържваме до златисто нарязаните на ситно лук и чесън.
Почистваме сладките и лютите чушки от семената и нарязваме на кубчета. Прибавяме ги в тигана, заедно с подправките и нарязаните на кубчета домати. Оставяме да врат под капак 15 минути.
Когато зеленчуците са готови, слагаме предварително разбитите яйца и доматеното пюре. Оставяме на котлона още 5 минути.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...