Продукти: (за 1 порция)
• твърдо сварени яйца
• 250 г готово тесто
• 1 суров жълтък
• 2 с.л. доматен сос
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме сварените яйца, посоляваме ги и ги загръщаме в кора, разточена от готовото тесто, с дебелина 1-2 см. Отгоре ги намазваме със суровия жълтък и ги запичаме в сгорещена фурна.
След като ги извадим от фурната още топли ги заливаме с доматения сос и поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...