Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 ч.ч. ориз
• 30 г краве масло
• 1-2 яйца
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. галета
• 2 с.л. олио
• 100 г кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме пилето с гореща вода и го сваряваме, като посоляваме към края на варенето. Почистваме свареното месо от костите и го нарязваме на дребни парчета.
В малко мазнина запържваме ориза до прозрачност, заливаме с 2 1/2 ч.ч. бульон от пилето и го оставяме да ври на тих огън, докато поеме течността, след което го смесваме с месото.
Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с галета тавичка, заливаме с разтопеното масло и разбитите в млякото яйца и запичаме в умерено силна фурна. При поднасяне поръсваме с черен пипер и настърган кашкавал.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...