Кулинарни рецепти » Мусака от пилешко месо с тиквички

 Мусака от пилешко месо с тиквички

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 4 тиквички
• 2 глави лук
• 4 домата
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме пилето със студена вода и го сваряваме на тих огън. Обезкостяваме, нарязваме го на ситно и посоляваме.

Запържваме в малко мазнина ситно нарязания лук и обелените и нарязани на кубчета тиквички. После сипваме малко вода и ги задушаваме. Прибавяме обелените и настъргани домати, посоляваме и задушаваме още 5 мин.

Разстиламе на дъното на намаслена тавичка половината от тиквичките, върху тях разстиламе пилешкото месо и покриваме с останалите тиквички. Заливаме ястието с 1 ч.ч. гореща вода и печем в умерена фурна, докато остане на мазнина.

Към края на печенето поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме, докато се образува розова коричка. Поднасяме мусаката, поръсена с черен пипер и ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало