Продукти: (за 4 порции)
• 4 пилешки бутчета
• 40 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме бутчетата и ги поръсваме с черен пипер и сол. На мястото на костите слагаме по парченце от маслото.
Нареждаме бутчетата в намаслена тавичка и печем в силна фурна, като от време на време ги обръщаме. Накрая поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме, докато кашкавалът се позачерви.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...