Продукти: (за 4 порции)
• 10 сухи чушки
• 5 картофа
• 3 глави лук
• 4 с.л. нарязани на едро орехи
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. чубрица
• 1/2 ч.л.шарена сол
• 1 к.ч. олио
• 5-6 зелеви листа
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме чушките във вода, за да омекнат.
Слагаме картофите да се варят. Когато поомекнат, ги обелваме и нарязваме на кубченца.
Запържваме наситнения лук и го объркваме с орехите. Прибавяме картофите, подправяме на вкус и разбъркваме.
Пълним чушките с тази смес и ги нареждаме в тава, покрита със зелевите листа. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и изпичаме във фурна.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...