Продукти: (за 4 порции)
• 10 сухи чушки
• 5 картофа
• 3 глави лук
• 4 с.л. нарязани на едро орехи
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. чубрица
• 1/2 ч.л.шарена сол
• 1 к.ч. олио
• 5-6 зелеви листа
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме чушките във вода, за да омекнат.
Слагаме картофите да се варят. Когато поомекнат, ги обелваме и нарязваме на кубченца.
Запържваме наситнения лук и го объркваме с орехите. Прибавяме картофите, подправяме на вкус и разбъркваме.
Пълним чушките с тази смес и ги нареждаме в тава, покрита със зелевите листа. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и изпичаме във фурна.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...