Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг тиквички
• 1 по-голяма глава лук
• 200 г сирене
• 3 яйца
• 1 пакетче краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• 3 с.л. брашно
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Подбираме тиквички с еднаква големина, разрязваме ги надлъжно на две и ги издълбаваме.
Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в половината от маслото.Щом поомекне, прибавяме брашното и заливаме с 1-2 с.л. горещо мляко. Смесваме с настърганото сирене и половината от разбитите яйца.
Напълваме издълбаните тиквички с тази смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Заливаме с останалата част от разбитите яйца и млякото и печем във фурна до полуготовност.
Поливаме с останалата част от маслото и допичаме.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...