Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг чушки капии
• 5-6 глави лук
• 3-4 домата
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.ч едро счукани орехи
• 1 ч.л. червен пипер
• 4-5 с.л. мазнина
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и го задушаваме в мазнината и малко вода. Добавяме попарените, обелени и едро настъргани домати и продължаваме да задушаваме, докато доматите останат на мазнина.
Отстраняваме тенджерата от огъня и прибавяме орехите, доматеното пюре, ситно нарязан магданоз и черен пипер. Посоляваме.
Пълним с тази смес чушките, предварително почистени от дръжките и семената. Нареждаме ги в намаслена тавичка, заливаме с 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...