Продукти:
• 4 картофа
• 4 кисели краставички
• 2 моркова
• 2 сварени белтъка
• 1 пушена риба
• 1 кутия майонеза
• 100 г кашкавал
• 2 с.л. отцедено кисело мляко
• 1 ч.л. фина горчица
• 1 ч.л. комбинирана подправка за риба
• мариновани червени боровинки
• маслини, сол
Начин на приготвяне:
Сварявяме отделно картофите и морковите и ги нарязваме. Нарязваме на кубченца кашкавала, зеленчуците и рибата, която поръсваме с лимонов сок.
Разбъркваме майонезата с горчицата, млякото и заливаме продуктите с получения сос. Подправяме на вкус.
Готовата салата разпределяме върху листа от маруля. Украсяваме с клонче от копър, маслини и червени боровинки.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...