Продукти:
• 4 картофа
• 4 кисели краставички
• 2 моркова
• 2 сварени белтъка
• 1 пушена риба
• 1 кутия майонеза
• 100 г кашкавал
• 2 с.л. отцедено кисело мляко
• 1 ч.л. фина горчица
• 1 ч.л. комбинирана подправка за риба
• мариновани червени боровинки
• маслини, сол
Начин на приготвяне:
Сварявяме отделно картофите и морковите и ги нарязваме. Нарязваме на кубченца кашкавала, зеленчуците и рибата, която поръсваме с лимонов сок.
Разбъркваме майонезата с горчицата, млякото и заливаме продуктите с получения сос. Подправяме на вкус.
Готовата салата разпределяме върху листа от маруля. Украсяваме с клонче от копър, маслини и червени боровинки.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...