Продукти:
• 200 г тарама хайвер
• 250 г хляб
• 1 ч.ч. зехтин
• сокът от 2 лимона
• 1 средно голяма глава лук
• 10-12 маслини
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука много ситно, смесваме го с хайвера и разбиваме в хаванче, докато получим еднородна маса.
Накисваме хляба във вода, изстискваме и го подсушаваме върху салфетка. При непрекъснато разбиване прибавяме към хайвера малко по малко накиснатия хляб, а след това – зехтина и лимоновия сок. Разбиваме, докато получим еднородна смес.
Прехвърляме салатата в чиния за сервиране и украсяваме с маслините.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...